Update Corona 15 maart 2020

Basisscholen en kinderopvang gesloten tot en met 6 april 2020

Het kabinet heeft vanmiddag crisisoverleg gevoerd met het RIVM, medisch specialisten en de onderwijsorganisaties en besloten dat basisscholen en kinderopvang in Nederland gesloten moeten worden voor de periode van drie weken (met ingang van 16 maart tot en met 6 april 2020). 

Wat betekent dit voor het onderwijs? 

Voor jouw kind betekent dit dat het vanaf morgen geen les meer krijgt op onze kindcentra. Deze maatregel is in elk geval tot 6 april 2020 van kracht.  

Wat betekent dit voor onze opvang? 

Ook onze opvang is met ingang van morgen, maandag 16 maart tot 6 april 2020, gesloten.  

Vanaf maandag vangen wij alleen de volgende kinderen op: 

- Kinderen van ouders in de zogenoemde ‘vitale beroepen’ (https://nos.nl/artikel/2327202-dit-zijn-de-vitale-beroepen-die-doorwerken-en-recht-houden-op-kinderopvang.html); onder voorwaarde dat deze kinderen niet ziek zijn (niet verkouden, geen zere keel, niet hoesten, geen koorts). 

- Deze opvang bieden wij ook aan ouders die geen opvangcontact bij Blosse hebben, maar wel een vitaal beroep hebben. Ken je iemand met een opvangvraag? Deze kan contact opnemen met onze afdeling Klantcontact via klantcontact@blosse.nl (mailto:klantcontact@blosse.nl). 

Dit bieden wij zodat deze mensen hun taak in de maatschappij kunnen volbrengen. Onze opvanglocaties zijn morgen vanaf de gebruikelijke tijden open om de kinderen op te vangen. Wij vragen om van kinderen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar bij de buitendeur afscheid te nemen. Kinderen in de leeftijd tussen 0 en 4 jaar mogen uiteraard wel naar binnen gebracht worden, mits de hygiëne maatregelen in acht worden genomen.  

We krijgen graag een beeld van het aantal kinderen dat we de komende weken gaan opvangen. Wil je je behoefte aan kinderopvang doorgeven aan de leiding van de locatie (/content/25185/download/clnt/92493_Overzicht_opvang-locaties_en_contactgegevens.pdf)? 

Blosse heeft wel voorzorgsmaatregelen getroffen om het onderwijs zoveel als mogelijk doorgang te laten vinden. Met de tot onze beschikking staande ICT-middelen kunnen wij deels onderwijs verzorgen voor de oudere kinderen. De leerkracht van de groep van je kind zal in de loop van de week via de bekende communicatiekanalen informatie verstrekken over de wijze waarop nog onderwijs kan worden gegeven aan de kinderen. 

Voor wat betreft de financiële afwikkeling van de situatie willen we aangeven dat we nu alles goed registreren. We verwachten dat de overheid met aanvullende informatie komt hoe we hier mee om moeten gaan. Zodra we hier meer over weten zullen wij jullie natuurlijk direct informeren. 

We rekenen op je begrip voor wellicht een wat rommelige start morgen. We doen ons uiterste best het goede te doen in deze onzekere tijden.  

 

Meer informatie ook op www.blosse.nl/corona (http://www.blosse.nl/corona)

corona virus corona virus